Musica i compositors

Presentació

2016-01-12 16:41

Dintre d'aquesta secció us parlaré de música clàssica i compositors. La meva experiència amb la música clàssica m'atansa a tot això.

Música clàssica: és la corren que compren la música produïda o basada en les tradicions litúrgiques i secular de Occident. Abarca des de el segle onze fins a l'actualitat.

En la musica clàssica hi ha diferents estils i gèneres que recullen diferents èpoques i temps.

S'inscriuen en els temps diferents músics que marquen amb més importància i tendència segons l'estil encara que tots aquests músics s'assemblen i no varien tan ni es recorda un altre tipus de música.

Els seus compositors més reconeguts són Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Shubert, List, Chopin, Schumann, etc.

Els estils de música clàssica es distingeixen entr el popular i d'altres no europeus, per la seva característica de notació musical simbòlica aproximadament el segle setze. Això permet als músics el tempo, la mètrica, el ritme i la altura i la execució precisa de cada peça musical. Això impedeix la improvisació que existeix en la música popular i no europea. La música clàssica està molt més professionalitzada i especialitzada.

Espero que en aquest espai us pugui fer gaudir i conèixer la música clàssica i els seus compositors.

 

 

 

Escoltar música clàssica millora la memòria i l’aprenentatge

 

 

El poder de la música ningú el posa en dubte avui en dia. La música és capaç de fer-nos sentir coses inimaginables, de recordar moments passats escoltant les primeres notes d’una cançó concreta o de transformar un dia normal en un de màgic i pletòric.

Però el seu poder va més enllà. Un estudi acabat de publicar a la revista PeerJ ha arribat a la conclusió que escoltar música clàssica pot augmentar l’activitat dels gens involucrats en la memòria i l’aprenentatge i, com a contrapartida molt important, reduir l’activitat dels que estan relacionats amb cert tipus de procés neurodegeneratiu.

Com es va fer l’estudi?

Un total de 48 persones van participar en aquest estudi. Van haver d’escoltar aquesta peça de Mozart, el concert nº3 en G major, K216

Es va agafar una mostra de sang abans i després d’escoltar la peça, i també es va utilitzar un grup control que no va escoltar la música.

Els resultats van mostrar que la gent que escolta música clàssica té un augment en l’activitat dels gens relacionats en la secreció de dopamina a escala sinàptica i que està relacionada amb els processos de memòria i aprenentatge. D’altra banda també es va trobar que la música clàssica redueix l’expressió de gens relacionats amb malalties com el Parkinson.