Piscina: una activitat terapèutica i integradora

2016-05-17 16:35

L'activitat física és un dels pilars bàsics de la nostra salut. En el nostre centre de rehabilitació psicosocial s'incideix d'una forma molt especial en el foment de l'activitat física, ja que està comprovat científicament que té una vessant terapèutica i integradora.

Per aquest motiu, cada dijous, els usuaris d'aquest centre preparem les bosses esportives amb el nostre banyador, gorro i equipament necessari, per després poder gaudir dels beneficis d'una sessió de piscina coberta amb monitor.

 

Del centre al gimnàs hi anem caminant. A les activitats aquàtiques també hi assisteixen diversos usuaris de la Residència Elisenda Montcada de Lleida.

 

Les activitats són dirigides i desenvolupades al gimnàs Royal de Lleida. Aquest gimnàs té un compromís amb la societat. Són professionals que dia a dia faciliten l'accés a la pràctica a l'activitat física a tot tipus de col·lectius. Cal remarcar que aquest centre esportiu ha signat diversos convenis de col·laboració amb entitats i associacions de salut, i entre elles el nostre centre de dia de salut mental.

 

Les tres activitats que desenvolupem a la piscina és poolbike, aquatono, aquagym, que consisteixen a fer activitat aeròbica dins del medi aquàtic, beneficiosa per les articulacions i la musculatura. Una de les activitats consisteix a pedalejar dins l'aigua sense parar i gaudir de tots els beneficis d'aquest medi on fem un magnífic treball cardiovascular, ideal pel reg sanguini. Normalment quan finalitzem aquesta activitat aquatica la majoria d'usuaris notem notables millores del estat físic i emocional.

 

 

També realitzem activitats de poca intensitat en què es fa un treball global de tot el cos, físic i psíquic, fent un especial èmfasis al moviment corporal harmònic, treball muscular, de conscienciació de la respiració, la postura i d'observació de les tensions musculars. En aquest treball es busca la participació amb els companys i diferents materials per poder flotar i al mateix temps divertir-se.

 

Al gimnàs ens proporcionen diversitat de comoditats i unes instal·lacions que ens fan més fàcil i còmoda la nostra experiència. Fem una valoració molt positiva d'aquesta activitat i certament creiem que ens ajuda molt en el nostre procés de rehabilitació.