Les malalties mentals

2016-02-11 20:40

 

EQUIZOFRÈNIA

 

L' esquizofrènia és un trastorn mental greu, on es perd el contacte amb la realitat. Moltes persones ja presenten algunes dificultats socials i escolars des de petits. La percepció de la realitat està alterada durant els episodis psicòtics, hi ha molt aïllament social i emocional.
Les persones que el pateixen veuen o senten coses i veus, que el fan entrar en un cert malestar i obsessió. També tenen deliris i es creuen molt fermament algunes creences falses. Alguns casos d'esquizofrènia han estat induïts per substàncies tòxiques, com ara abús de l'alcohol i de drogues.
Aquesta malaltia és crònica i per tant requereix d'un tractament que pot ser farmacològic ( pastilles o injectables) i també de psicoteràpia. Els pacients han de vigilar amb l'estil de vida i tenir voluntat amb millorar els aspectes socials i de reintegració a la societat. Finalment cal dir que aquestes persones no estan incapacitades. La ciència avança cada dia més i si es fa un bon compliment de la medicació seguir les teràpies rehabilitadores i complir amb la vida social i familiar, aquests factors poden ajudar a aconseguir l'estabilitat.

 

DEPRESSIÓ MAJOR

 

La depressió major és una malaltia de l'estat d'ànim. És una malaltia on es produeixen símptomes com ara tristesa incomprensible, sensació d'ofec i vivències tràgiques inclús dramàtiques. Hi ha una forta indiferència i les tasques senzilles es fan molt pesades, com ara aixecar-se del llit, rentar-se, vestir-se, li costa portar una vida normal. I per combatre-ho i tenir una millora cal acudir al psiquiatre, que li diagnostiqui i tracti la malaltia. Algunes vegades és necessària psicoteràpia i tractaments mèdics. La depressió major és crònica però amb aquests tractaments es pot arribar a una estabilitat i portar una vida normal com els demés, ja que el pronostic va millorant.

 

TRASTORN BIPOLAR

 

El trastorn bipolar es caracteritza per un estat d'eufòria a un de depressió. La fase eufòrica s'inicia amb sensació de molta energia i acaba amb casos greus com ara al·lucinacions. La fase depressiva té trastorns del son i dificultat d'experimentar el plaer, com també una autoestima baixa. Aquestes persones poden prevenir la recaiguda si fan un compliment estricte de la medicació, controlar el son, s'evita el consum d'alcohol i drogues i si es té adherència al tractament .

 

T.O.C (Trastorn Obsessiu Compulsiu)

 

El TOC es una malaltia mental on les obsessions són molt presents, a pesar que la persona afectada els ignori, per tant requereix d'una medicació per evitar els seus efectes. Més de cinquanta per cent de persones afectades utilitzen el tractament conductual. Les recaigudes són freqüents sobretot si es deixa el tractament farmacològic i en alguns casos cal combinar la farmacologia amb la psicologia.