La rehabilitació psicosocial funciona

2016-06-07 16:22

Als 13 anys em vaig començar a tractar psiquiàtricament en un hospital privat de Lleida degut a baix rendiment escolar i estress. Dos anys després vaig tenir un brot psicòtic i em van dir els metges que em portaven que podria repetir-se en el futur. Tot i que aquest primer brot psicòtic no va requerir cap ingrés hospitalari, als 15 anys i als 20 va ser necessàri un ingrés que va ser curt (unes setmanes respectivament). Ara mateix tinc 27 anys. Els especialistes del Hospital Santa Maria em van orientar a fer una rehabilitació quan tenia 22 anys. Al principi em va costar molt poder entendre que tenia un problema de salut mental, però el fet d'anar assistint continuadament al centre de dia de Lleida vaig poder assumir la malaltia i portar un ritme de vida d'acord amb les possibilitats personals.

 

Fa 5 anys aproximadament vaig ingressar al Centre de dia de salut mental de Lleida. Allí he tingut l'oportunitat de fer amistats i aprendre a ser més assertiu en les relacions socials. He de dir que són 5 anys de rehabilitació, tot i que en els processos inicials i intermedis m'ha costat bastant l'assistència perquè un punt feble que tenia és la constància i les rutines.

Actualment sóc gestor d'un portal web de notícies, tinc molts amics, vaig a fer voluntariat a l'Associació de Salut Mental de Ponent i assisteixo a un curs de cuina. També m'he apuntat a un gimnàs per tal de reduir el pes, ja que la presa continuada d'ansiolítics i antipsicòtics i el sedentarisme m'ha posat uns quilos de més.

 

Aquest centre de rehabilitació m'ha ajudat a enfortir-me com a persona i en el procés de maduració.

Actualment tinc un projecte de vida en tres vessants: rehabilitació, formació i treball. També tinc present poder treballar professionalment del portal de comunicació que he creat. Sóc un lluitador i no perdré mai l'esperança i crec que aquest centre compta amb grans professionals als quals li hem d'estar tots molt agraïts.